wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg
wp790ede59.png
wp85d49ef2.png

VEEL TURNSTERS EOC GEPLAATST VOOR NATIONALE FINALES IN HOOGSTE DIVISIES

 

De afgelopen 2 weekenden werden de halve finales geturnd in de talenten- en 1e divisie. Na een aantal landelijke voorwedstrijden hadden 7 turnsters van EOC zich in deze hoogste divisies voor de halve finales weten te plaatsen. GroteFoto-INV3REX7.jpg Helaas kon Lieze Boers na een opgelopen blessure niet aan de wedstrijd deelnemen, en mist zo een zekere finaleplaats bij jeugd 4.

 

Vooral in de jeugdcategorie (12-13 jarigen) is de voorselectie om in de uiteindelijke finale te komen al een spannende strijd. In de categorieën jeugd 4 en jeugd 5 (1e divisie) moest in de halve finales nog bijna de helft van het aantal turnsters afvallen.

De meisjes van EOC turnden zich op deze wedstrijden echt “in the picture”. Toen Lieke de Groot vorig seizoen moest promoveren van de 2e naar de 1e divisie, waren vele aanpassingen aan haar oefeningen nodig om goed te kunnen scoren. Gaandeweg het seizoen lukte dat op elk toestel steeds beter. GroteFoto-B6M8AD88.jpg Nu turnde zij op de halve finale weer een aantal nieuwe elementen in haar oefeningen, en allemaal met succes. Zo wist zij de uitgangswaarden van haar oefeningen flink omhoog te brengen, en kon ze goed gaan scoren. En dat deed zij ook! Op het eerste toestel sprong behaalde zij met 8,85 punten meteen de toestelwinst. Haar hoge gehoekte tsukahara was net iets beter dan de overige sprongen. Toen op brug haar reuzendraai lukte, en op de evenwichtsbalk haar achterwaartse salto, klom zij in het algemeen klassement naar de 4e plaats. Op dat moment stond clubgenootje Majlin Huijbregts zelfs op de 2e plaats. Majlin verraste iedereen met haar technisch goed uitgevoerde oefeningen. Op brug kreeg zij de mooie score van 9,00 punten, dat had zij nog nooit eerder behaald. Na een foutje op de balk werd het spannend, maar zelfs op dat moeilijke toestel scoorde zij goed: met 8,466 punten was Majlin de beste deelneemster. De oefeningen op vloer moesten de beslissing brengen, want er waren nog meer medaillekandidates met maar kleine puntenverschillen. Nadat Majlin 8,40 punten kreeg voor een goede oefening, overtrof Lieke deze prestatie nog met een waardering van 8,85 punten. Daarmee klom zij op van de 4e naar de 2e plaats, goed voor een welverdiende zilveren plak. GroteFoto-XIP6IWQF.jpg Majlin hield de andere concurrentes achter haar, en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Niet om de medailles deze keer, maar wel om een felbegeerde finaleplaats, turnde ook Sarah Scharff een goede wedstrijd. Als 1e jaars jeugdturnster hield zij zich goed staande in het sterke deelnemersveld, en eindigde op de 11e plaats. Daarmee mogen alle 3 jeugdturnsters meedoen aan de landelijke finale op 6 juni a.s.

In de categorie jeugd 4 viel Lieze Boers uit, maar met Beau Sieben had EOC nog een goede finalekandidaat. Beau turnde een constante wedstrijd, en eindigde met een 4e plaats net naast het ereschavot. Haar puntentotaal van 30,933 was ruim voldoende voor een finaleplek.

Ook in niveau 4, maar dan bij de junioren, turnde Charlotte Joosen in de 1e divisie mee. GroteFoto-LP7DTIO8.jpg Haar eindscore bedroeg 30,25 punten, en ook zij mag aan de finale deelnemen.

In de talentendivisie bewees Suzan Rombouts eens te meer een goede finalist te kunnen worden.

 

Zij turnde haar derde voorronde, en eindigde met bijna 30 punten op de 4e plaats.

Zij zal, een dag later dan haar teamgenootjes, op zondag 7 juni in Haarlem aan de eindronde mee mogen doen.

wp31b12500.png